Här skriver jag om mina äventyr ovan och under ytan

Fönster till vilket pris!


skrivet den 23 maj av Admin, klockan:08:57

Jag dejtar en tjej som gärna och väldigt ofta diskuterar fönster. Hon har ett litet sommarställe utanför Växjö och pratar om att hon vill byta fönster. Jag har lärt mig en hel del om vad man ska tänka på innan man byter fönster nu. Jag ska ställa upp och ta bort hennes gamla fönster om ett par månader, när det blir lite varmare ute. Hon har informerat mig följande när det gäller att ta bort gamla fönster:

 1. Man börjar med ta isär fodren från fönster, både på insidan och utsidan. Till det behöver vi hammare och jag har köpt ett stämjärn. 
 2. Man ska lyfta hela fönstret från gångjärnet och vara försiktigt så att inte väggarna skadas. 
 3. I karmsidostycket finns små skruvar som skall lossas med hjälp av skruvmejsel. 
 4. Nästa steg är att få loss karmsidostyckena. Det finns ett litet tips hon delade med sig av för att få loss de lättare och det är att hugga ett hack mitt på karmsidostycket.
 5. Sist men inte minst skall karmsidostyckena bändas bort med en kofot, alternativt ett bräckjärn.

 

Sådär, det där är basically it när man ska plocka ut gamla fönster. När detta är gjort och de nya fönstren sätts in kommer jag att skriva ett inlägg om hur vi gick tillväga och vad man bör tänka på när man sätter i nya fönster. Vi ses då!


Just nu värderat 5.0 av 1 människor

 • Currently 5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Kommentarer är stängt