Bästa dykningen i Europa

För att uppleva ett oförglömligt dyk i en vacker miljö behöver du faktiskt inte lämna Europas gränser. Denna vackra och allsidiga kontinent har en rad spännande dykdestinationer att utforska och i denna artikel ska vi titta närmare på några av dem. Kanske kan vi ge dig inspiration inför din nästa dykresa?

Dykning är en spännande sport men den kräver en del planering. Innan du bokar din resa bör du jämföra priser och se var du kan få ut mest av din dykning. Du bör även se till att dyka med en seriös dykverksamhet samt kolla upp att din försäkring täcker olyckor i samband med sporten.

Island och England

Island är kanske inte den första destinationen du tänker på när det kommer till dykning men i Silfra Fissure hittar du faktiskt ett av världens klaraste vatten. Här dyker du i vatten från glaciären med en sikt på över 100 meter. Djurlivet är inte det största, här finns istället en rad färgstarka alger.

Inte heller England är det mest självklara resmålet för en dykresa men Stoney Cove – ett översvämmat stenbrott – bjuder på vackra vyer och ett annorlunda djurliv med gäddor och abborrar. Här finns inga färgstarka koraller eller paradisfiskar men stället bjuder helt klart på en upplevelse utöver det vanliga. Dessutom passar det nybörjare.

Kanarieöarna och Malta

Kanarieöarna är omringade av klart vatten och här kan du faktiskt dyka året runt. I dessa vatten finner du ett spännande djurliv med starka färger och dykningen passar såväl erfarna dykare som nybörjare. Investera i en undervattenskamera innan du ger dig iväg – har du tur kan du till och med få se en val!

Malta, eller ”A divers paradise” som landet också kallas, är en liten ö strax utanför Siciliens kust med kristallklart vatten. Ön bjuder på riktigt bra dykning, särskilt om du är intresserad av vrak och häftiga grottor. Det är dessutom en utmärkt destination för den som sysslar med undervattensfotografering eftersom sikten är så pass bra.